KONEC DOBY PLASTOVÉ?

24. 7. 2018
Interiér

Nebylo zahrádky, kde by nezářil bělostně bílý plastový nábytek. Jednoduchý design, snadná manipulace, naprosto nenáročný na údržbu a celý set se dal pořídit téměř za hubičku. Od prvních prodaných kousků urazil plastový zahradní nábytek pořádný kus cesty a na trhu se objevovaly další a další kousky s mnohem praktičtějšími vlastnostmi a potenciálem. Plastový zahradní nábytek zažil dlouhou éru oblíbenosti, ale jak je na tom nyní? Na zahrádkách se začal objevovat zcela nový a ne tak moc tradiční materiál, který dokáže plastu s přehledem konkurovat...

Nebylo zahrádky, kde by nezářil bělostně bílý plastový nábytek. Jednoduchý design, snadná manipulace, naprosto nenáročný na údržbu a celý set se dal pořídit téměř za hubičku. Od prvních prodaných kousků urazil plastový zahradní nábytek pořádný kus cesty a na trhu se objevovaly další a další kousky s mnohem praktičtějšími vlastnostmi a potenciálem. Plastový zahradní nábytek zažil dlouhou éru oblíbenosti, ale jak je na tom nyní? Na zahrádkách se začal objevovat zcela nový a ne tak moc tradiční materiál, který dokáže plastu s přehledem konkurovat...

 

Vedle plastového zahradního nábytku se postupem času objevoval taktéž dřevěný nábytek, který sluší každé zahrádce a zelenému zákoutí bez výjimky! Na druhou stranu přirozený vzhled, odolnost dřeva nejen vůči rozmarům počasí, ale také škůdcům, a péče o něj už stojí nějaký peníz.

Kolekce SALER od španělského výrobce GANDIA BLASCO kombinuje kovovou

konstrukci s odolným teakovým dřevem.

Jídelní stůl LINK od italského výrobce VARASCHIN nabízí několik možností

provedení stolu - jednou z nich je také z masivního teaku.

 

Kovová židle a pohodlná? Lehká na manipulaci? Odolná dešti, sněhu i mrazu? Ano, židle NIZA od španělského výrobce ISIMAR tyhle všechny vlastnosti má.

 

Designová židle BOLONIA od ISIMAR v moderních barvách.

Živé barvy venkovnímu prostředí sluší - židle CHICAGO od ISIMAR.

 

Kovovou židli OLIVO od ISIMAR lze doplnit i příjemným textilním potahem.

Na kov se dlouho pohlíželo jako na materiál nevhodný pro zahrádky. Opak je pravdou, jelikož je to právě kovový venkovní nábytek, který se stal hitem posledních sezón a sluší jak moderním zahrádkám, tak terasám, a krom toho je lehce kombinovatelný s ostatními druhy zahradního nábytku.

 

Venkovnímu nábytku svědčí barvy - kolekce NOLITA od PEDRALI.

V současnosti se používají také voděodolné tkaniny, např. u kolekce REVA od PEDRALI.

 

Kovový zahradní nábytek rovněž disponuje skvělými vlastnostmi jako jsou odolnost vůči počasí, dlouhodobá životnost, vysoká nosnost a veškerá starost o nábytek je v podobě setření prachu. Navzdory představám o tom, jak kovový nábytek musí být těžký, jde o mýtus. Obzvláště jednou z podmínek zahradního nábytku je snadná manipulovatelnost, takže i kovový venkovní nábytek se vyrábí z odlehčeného hliníku nebo oceli. Neméně podstatným strašákem bývá představa, že kov studí a v případě velmi slunečného počasí zase pálí. V současné době se vyrábí ryze kovový nábytek s textilními doplňky pro zvýšení pohodlí nebo také rovnou v kombinaci s jinými materiály na sedáku, opěráku a područkách, ať už designovým detailem je dřevo nebo syntetická tkanina.

Kolekce SUMMER SET od VARASCHIN obsahuje židle i křesla jak v kovovém, tak v čalouněném provedení.

Křesla a židle z kolekce CRICKET od VARASCHIN kombinují hliníkovou konstrukci s pleteným sedákem a područkami.

 

Designový konfereční stolek CROSS z lakovaného kovu.

Originální konferenční stolek GRID s kovou konstrukcí a stolovou deskou ze skla.

Jednoduché, funkční a elegantní řešení nabízí taktéž kolekce VICTOR.

Nevýhodou kovového zahradního nábytku bývá vyšší cena a z celého výběru je to také nejdražší varianta. Přesto k přihlédnutí k výhodám a praktičnosti nábytku je to investice, která se z dlouhodobého horizontu jistě vyplatí.

Venkovní houpací křeslo SUMMER SET s čalouněním od VARASCHIN.

 

Luxusní zahradní set TIBIDABO kombinuje kov, výplet a čalounění vhodné pro venkovní užití.

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Následující volbou souhlasíte s využíváním cookies a použití údajů o vašem chování na webu pro zobrazení cílené reklamy. Personalizaci a cílenou reklamu si můžete kdykoliv vypnout nebo upravit.

více informací & nastavení