Spěcháme na pomoc Itálii. Pomozte s námi. Pošlete to dál.

7. 4. 2020
Interiér


UPDATE: Chtěli bychom Vám ze srdce poděkovat za finanční příspěvky na náš transparentní účet. Moc si vážíme projeveného zájmu a solidarity se zemí mnoha velikánů z řad myslitelů, umělců a skvělých designérů. V podobných situacích je potřeba táhnout za jeden provaz a navzájem si pomoci a i když naše sbírka byla jen kapkou v moři, věříme, že splnila svůj účel.

Ještě jednou děkujeme!


Epidemií COVID-19 byl zasažen celý svět. PROČ chceme pomáhat právě Itálii?
PROTOŽE ...


...
 
jsou v tom nejdéle. Byli zasaženi mezi prvními a odnesli to nejvíc.

... milujeme jejich opery, jejich skvělé jídlo a víno, naše děti milují špagety a pizzu.

... milujeme jejich design a jejich smysl pro detail.

... k nim jezdíme odpočívat, milujeme Benátky, Řím, Toskánsko, neskutečná italská města a hory.

... je to země, která nám dala Leonarda  da Vinci, Michelangela, Puciniho, Vivaldiho či Verdiho.

... jsou to naši přátelé a Itálii prostě zbožňujeme.

Přejeme si, aby se brzy vše vrátilo v Itálii do normálu. Aby lidé přestali umírat, rozběhl se průmysl i cestovní ruch. Aby ulice byli opět plné veselých a temperamentních Italů.

Pojďme jim s tím pomoci.


Číslo transparentního účtu

5682223369/0800
Aktuální stav na účtu


Co koronavirus v Itálii způsobil?


Není tajemstvím, že tohle je pro Itálii, po druhé světové válce, nejhorší situace v novodobých dějinách.


Od prvního potvrzeného případu nákazy na konci ledna, kdy byli dva čínští turisté v Římě pozitivně testováni na virus SARS-CoV-2, se v zemi dosud potvrdilo více než 130 tisíc nakažených koronavirem. Itálie je co do počtu úmrtí z řad nakažených nejhůře zasaženým státem. Nebezpečný virus má na kontě již přes 17 tisíc obětí - úmrtí v rodině má už téměř každý.

Ušetřen nebyl ani zdravotnický personál, na následky koronaviru zemřelo 94 zdravotníků, většina v Lombardii, nejpostiženějším regionu v zemi. Uvádí se, že 21. února právě zde vzniklo první ohnisko nákazy, ta se poté začala velice rychle šířit po celé Itálii.

8. března vyhlásil Premiér Giuseppe Conte karanténu v Lombardii a 14 dalších provinciích s platností do 3. dubna. Od 10. března byla karanténa rozšířena na celou zemi. Italové si teď mohou dojít pouze na nákup nezbytných věcí - otevřené jsou potraviny, drogerie a lékárny. 21. března vláda pozastavila veškerou postradatelnou výrobu a zpřísnila omezení venkovního pohybu.

Kvůli pandemii bylo také pozastaveno mnoho kulturních akcí. Mimojiné největší evropský veletrh nábytku Salone del Mobile Milano, nebo např. cyklistický závod Giro d’Italia.

 

My v Alaxu chceme pomoci. JAK?

  • Založili jsme transparentní účet u České spořitelny a.s., na který jsme poslali prvních 30.000 Kč.
  • Zavazujeme se, že z každé on-line uskutečněné objednávky v  období
    od  9. 4. 2020 do 9. 5. 2020 zašleme 10 % z ceny objednávky bez DPH na transparentní účet.*

A jak jim mužete pomoci i VY?

  • Příspěvkem jakékoli částky na transparetní účet 5682223369/0800, z kterého peníze poputují do italské národní organizace civilní ochrany, kterou nám naši italští přátele doporučili.
  • Zakoupením jakéhokoliv produktu vyrobeného v Itálii či Španělsku podpoříte jak jednotlivé společnosti, tak jejich ekonomiku. Obáváte-li se zboží z postižených zemí, není důvod - Bezpečnost zboží ze zahraničí v době COVID-19.
  • V období od 9. 4. 2020 do 9. 5. 2020 dostanete slevu 5 % na každou uskutečněnou objednávku - pro uplatnění slevy stačí v košíku zadat kupón COVID-19.*
  • Všem, kteří pomohou formou objednávky nebo zasláním příspěvku přímo na transparentní účet,* budeme od 1. 6. 2020 do konce roku 2020 garantovat slevu 8 % na každou další objednávku
    O nároku na tuto slevu nás informujte emailem na alax@alax.cz.

* Neplatí pro objednávky od VOC partnerů.


Číslo transparentního účtu

5682223369/0800
Aktuální stav na účtu


Kde příspěvky pomohou?

Coronavirus Emergency je nadace civilní ochrany Itálie, která nám byla doporučena našimi italskými přáteli.

  • Jedná se o národní instituci, která operuje na celém území státu. Denně v 18:00 je prostřednictvím šéfa civilní ochrany novinářům a všem občanům Itálie sdělováno, jaké kroky byly v boji proti koronaviru podniknuty, kolik peněz bylo vybráno a za co byly peníze utraceny.
  • Mezi významné činnosti instituce se řadí například organizace nových nemocnic a tím pádem zvyšování lůžkové kapacity, nebo distribuce a zásobování zdravotnického materiálu tam, kde je ho potřeba.

Vaše příspěvky budou zaslány na:

http://www.protezionecivile.gov.it/home

Možná se vám naše pomoc bude zdát bláhová, zbytečná, pouze malá kapička v moři. Ale my věříme, že nejsme sami. Kapičky dělají pramínky, pramínky potůčky, potůčky řeky a nakonec nekonečné moře.

Věříme, že stejně to může být i s naší nelhostejností, s chutí pomáhat. Chtít, alespoň se pokusit, věřit - není nikdy zbytečné.

Děkujeme všem za pomoc. Jste úžasní. Vaše pomoc není zbytečná.

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Následující volbou souhlasíte s využíváním cookies a použití údajů o vašem chování na webu pro zobrazení cílené reklamy. Personalizaci a cílenou reklamu si můžete kdykoliv vypnout nebo upravit.

více informací & nastavení