Architektura

Kro Bistro & Bar útočí na scénu karlínské gastronomie

17. 3. 2022
Architektura

Pražská rodina podniků Kro svoje teritorium rozšířila z pražských Vinohrad do Karlína a úspěšnou trilogii zakončila barem, který se veze na podobné vlně designu jako Kro Kitchen a Kro Coffee. Architekti z ateliéru Neuhäusl Hunal zachovali původní atmosféru prostoru a doplnili ho progresivními prvky, které jdou ve šlépějích dvou předchozích projektů.

Přízvisko haute cuisine street food zde však kuchaři povyšují o jerk marinády inspirované jamajskou kuchyní. Ochutnat můžete i pečené hovězí s křenovou omáčkou, pečenými bramborami a pažitkovým olejem. I vegetariáni si ale přijdou na své a chuťovým pohárkům mohou dopřát třeba pečený topinambur. V obsáhlé nabídce nápojů se nachází jak klasika z pivních a vinných končin, tak svěží variace na známé míchané drinky. Negroni, jeden z nejoblíbenějších koktejlů na světě, si můžete objednat v čepované podobě. V létě si samozřejmě všechny tyto dobroty můžete vychutnat i při posezení venku.

Zakladatel projektu Vojta Václavík využil své zážitky z Osla i zkušenosti z norské michelinské restaurace Fauna a malostranské Hergertovy Cihelny ke stvoření moderního bistra zaměřeného už od počátku hlavně na grilovaná kuřata s nápaditými přílohami. Jejich oblíbenost se brzy rozlétla po celé Praze, a tak není divu, že se rodina rozrostla. Důležitým aspektem je pro Václavíka přátelství, které panuje i v rámci celé pracovní party. Není proto náhoda, že trojice podniků nese jméno Kro, které v norštině označuje hospodu, kde se kamarádi scházejí u stolu nad talířem plným delikates.

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Následující volbou souhlasíte s využíváním cookies a použití údajů o vašem chování na webu pro zobrazení cílené reklamy. Personalizaci a cílenou reklamu si můžete kdykoliv vypnout nebo upravit.

více informací & nastavení