Bomma

České foukané sklo BOMMA

Design s úctou k tradici


Ryze česká společnost Bohemia Machines vznikla v roce 1992. Zpočátku se soustředila zejména na produkci brusných strojů, robotů a výrobních linek pro sklářský průmysl. O 20 let později společnost otevírá novou sklárnu Bomma, která patří k nejmodernějším v celé Evropě. Kombinuje tradiční sklářství s inovativními technologiemi a designem, díky čemuž vznikají exkluzivní křišťálové komponenty, nápojové a dekorační produkty s nejvyšším indexem bělosti. Bomma spolupracuje jak s českými, tak se zahraničními designéry. Její výrobky lze pravidelně zhlédnout na výstavách, např. Designblok nebo Svět Tima Burtona.



O značce Bomma


Bomma se opírá o design a tradice českého sklářství s využitím těch nejmodernějších technologií. Společnost žene vpřed touha po dokonalosti,  neustále překračuje své limity a posouvá hranice svého oboru. Bomma denně vyprodukuje až 6 tun mimořádně kvalitního křišťálu. Sklo je následně rafinováno za pomocí technologií, které byly pro tyto účely unikátně zkonstruovány.


Dnes má Bomma možnost pracovat s celou řadou renomovaných světových značek a obchodních partnerů, kterým neposkytuje jen výrobek jako takový, ale zejména vývoj produktů podle jejich nejnáročnějších představ a požadavků. Své technologické know-how a zkušenosti předávají designérům a architektům, aby se konečné produkty přiblížili dokonalosti. Prvotřídní design mluví za vše, práce se sklem společnost Bomma nesmírně baví.

Bomma Cullet - exkluzivní materiál vyvinutý českými skláři


Bomma Cullet je výjimečný materiál, který byl navržený a vytvořený českými skláři. Materiál je určen k širokému použití od foukání skla až po lisování ve formě. Bomma Cullet je mimořádně čiré bezolovnaté sklo ideální pro prvotřídní sklářské zpracování. Produkty značky Bomma vznikají ve sklárně zároveň s Bomma Cullet. Díky této stálé kontrole má Bomma jistotu, že dodává naprosto prémiovou sklovinu. Dalším důkazem může být i to, že ji sama využívá pro své produkty. 


Bomma se věnuje především zakázkové výrobě pro celou řadu průmyslových odvětví. Díky vlastní sklárně, špičkové kvalitě bezolovnatého křišťálu a nejmodernějším technologiím mají možnost uspokojit i ty nejnáročnější klienty. K jejím zákazníkům patří jak luxusní světové značky, pro které Bomma dodává speciální limitované produkty, tak firma zajišťuje i sériovou produkci v oblasti dárkových předmětů, nápojového a dekoračního skla, svítidel či velká architektonická díla. Mezi nejznámější klienty patří například Chanel, Dior, Luis Vuitton nebo Pilsen Urquell

Projekty z dílny společnosti


Produkty z dílny Bomma dodaly na kráse nejednomu exkluzivnímu projektu. Oblíbená světla Shibari zazářila v unikátním projektu vil v srdci Kostariky. Na místě, kde se příroda snoubí s luxusem, světla působí exkluzivně, upoutají pozornost a přitom nenarušují ráz celého interiéru. BOMMA také vybavila designovými doplňky bytový showroom luxusního bytového komplexu v Praze, jak se to povedlo, můžete vidět na prostřední fotce. V horské chatě ležící uprostřed norských lesů zase krásně vyniknou organické tvary světel Soap, které doplňují útulnou atmosféru interiéru chaty.


Zobrazit více
bomma-catalog-2024.pdf
Profizona
Cena
CZK
CZK
Typ
Materiál
Typ materiálu
Barva
Barva
Provedení kovu
Ostatní
Typ svítidla
Ostatní
Typ (dekorace a doplňky)
Vaše volby
Barva:
Provedení kovu:
Typ svítidla:
Ostatní:
Typ (dekorace a doplňky):
Počet produktů  
Seřadit  
Doprava zdarma
Novinka
Závěsné svítidlo FLARE BZávěsné svítidlo FLARE B
Doprava zdarma
Závěsné svítidlo SOAPZávěsné svítidlo SOAP

Závěsné svítidlo SOAP

Bomma 14 622 CZK
Doprava zdarma
Závěsné svítidlo LanternZávěsné svítidlo Lantern
Doprava zdarma
Závěsné svítidlo ORBITALZávěsné svítidlo ORBITAL
Doprava zdarma
Závěsné svítidlo SHIBARI tříkusovéZávěsné svítidlo SHIBARI tříkusové
Doprava zdarma
Závěsné svítidlo TIMZávěsné svítidlo TIM

Závěsné svítidlo TIM

Bomma 44 562 CZK
Doprava zdarma
Podlahová lampa Phenomena, kapslovitáPodlahová lampa Phenomena, kapslovitá
Doprava zdarma
Závěsné svítidlo DISCZávěsné svítidlo DISC

Závěsné svítidlo DISC

Bomma 40 968 CZK
Doprava zdarma
Novinka
Závěsné svítidlo FLARE AZávěsné svítidlo FLARE A
Doprava zdarma
Závěsné svítidlo Phenomena kuželovitéZávěsné svítidlo Phenomena kuželovité
Doprava zdarma
Novinka
Závěsné svítidlo FLARE CZávěsné svítidlo FLARE C
Doprava zdarma
Závěsné svítidlo UMBRAZávěsné svítidlo UMBRA
Doprava zdarma
Závěsné svítidlo SHIBARI pětikusovéZávěsné svítidlo SHIBARI pětikusové
Doprava zdarma
Závěsné svítidlo Phenomena kapslovitéZávěsné svítidlo Phenomena kapslovité
Doprava zdarma
Podlahová lampa Phenomena, kulovitáPodlahová lampa Phenomena, kulovitá
Doprava zdarma
Závěsné svítidlo SHIBARI jednokusovéZávěsné svítidlo SHIBARI jednokusové
Počet produktů  

Podívejte se, jak vznikají světla Bomma



Zobrazit více